Persoonsontwikkeling voor leraren in het po

Het beroep van leraar is divers en fantastisch! Jij wilt namelijk iets betekenen voor de basis van elk kind dat aan jou is toevertrouwd. Je bent vol verlangen om het verschil te maken.

Echter, het beroep van leraar is ook complex, zeker met grote stedenproblematiek. De verwachtingen liggen hoog. Je moet als leraar continu inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe eisen.

De kunst is om die passie een loopbaan lang vol te houden. Uitdaging, variatie en ontwikkeling zijn sleutelwoorden om jouw werk betekenisvol te houden. Het bieden en realiseren van loopbaanperspectief voor leraren is dan ook de reden van dit project ‘Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep. We willen jou behouden voor het vak. Zowel als leraar voor de groep alsmede in andere rollen.

Vanuit het project ‘Leraar in Amsterdam, een Kleurrijk Beroep’ willen we je laten zien wat er mogelijk is als het gaat om jouw ontwikkeling en loopbaanperspectief. We hebben drie leerroutes voor je ontwikkeld: twee interessante leerarrangementen en een uitdagend oriëntatietraject. Deze geven inzicht in welke mogelijkheden er zijn en welk loopbaanpad bij jou past: