Persoonsontwikkeling voor leraren in het po

Het beroep van leraar is divers en fantastisch! Jij wilt iets betekenen voor elk kind dat aan jou is toevertrouwd. Als leerkracht kun jij het verschil maken.

Het beroep van leraar is echter ook complex, vooral als je werkt in een grote stad. De verwachtingen zijn hooggespannen. Jij moet als leraar continu inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Op nieuwe eisen, die iedere tijd aan jouw vak stelt.  

De kunst is om de passie voor jouw vak een loopbaan lang vast te houden. Uitdaging, variatie en ontwikkeling zijn sleutelwoorden om jouw werk betekenisvol te maken en te houden. Het bieden van een loopbaanperspectief voor leraren is dan ook het doel van dit project ‘Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep. We willen jou behouden voor het vak. We willen ervoor zorgen dat het vak leuk en uitdagend blijft. Dat je er energie van blijft krijgen.

Vanuit het project ‘Leraar in Amsterdam, een Kleurrijk Beroep’ willen we je laten zien wat er mogelijk is als het gaat om jouw ontwikkeling en loopbaanperspectief. We hebben drie leerroutes voor je ontwikkeld: twee interessante leerarrangementen en een uitdagend oriëntatietraject. Deze routes geven inzicht in welke mogelijkheden er zijn en welk loopbaanpad bij jou past:

  • Leerarrangement leiderschap van leraren, lees meer
  • Leerarrangement pedagogisch/didactisch coachen (leren van binnenuit) lees meer
  • Lang Leve Leraar; Loopbaanoriëntatietraject. Dit traject wordt in 2023-2024 aangeboden door scholengroep Esprit. Voor meer informatie en aanmelden, kijk hier