Leernetwerk voor schoolleiders in het primair onderwijs

Stel je toch eens voor….

Stel je toch eens voor dat er geen lerarentekort zou zijn? Stel je voor dat je geen brandjes meer hoeft te blussen? Stel je voor dat je genoeg tijd hebt voor ontwikkeling van jouw team? Dat jouw dagen zich nog meer zouden vullen met betekenisvol werk en jij jouw ontwikkelingsgericht leiderschap blijvend en structureel zou kunnen inzetten? 

17 november 2022 start een nieuwe ronde van het schoolleiders netwerk van Kleurrijk Beroep.

Waarom op expeditie?

Als schoolleiders ervaren wij in de praktijk (mede door het lerarentekort) hoe belangrijk het is dat we na blijven denken over hoe we onze schoolorganisatie neerzetten als een aantrekkelijke werkplek voor het huidige personeel en toekomstige personeelsleden. Wij zijn ervan overtuigd dat we veel kunnen leren van eigen en andere sectoren op het gebied van het binden en boeien van personeel in het kader van goed werkgeverschap.

Wat houdt deze expeditie in?

De expeditie start met een diner. Tijdens het diner staat de kennismaking centraal en zorgen we dat we de verwachtingen van de deelnemende schoolleiders helder krijgen. De eerste expeditie vindt plaats bij PROOF in Amsterdam. PROOF  is een organisatieadviesbureau dat bedrijven adviseert m.b.t. employee journey/branding. Zij geloven er in dat gelukkige werknemers veranderingen waarmaken en investeren daarom op allerlei manieren in hun personeel. De tweede expeditie vindt plaats bij een onderwijsinstelling. Hoe ziet goed werkgeverschap en ondernemerschap eruit, bijvoorbeeld in het VO?

Na elke expeditie vindt er een reflectie plaats en die wordt geleid door Werner, Jutka of Manon. Het reflectiemoment is aansluitend aan de expeditie en waar het kan op locatie. 

Wij kijken uit om met onze collega-schoolleiders op expeditie te gaan!

Wil jij mee op ontdekkingsreis? Er is op 17 november weer een nieuwe editie gestart. Hou deze webpagina in de gaten voor nieuwe data. We streven naar een vertegenwoordiging van alle stadsdelen in de groep. Al in de startblokken om mee te doen? Meld je dan aan bij een van ons.

We vragen een kleine bijdrage in de kosten (€ 95,-) voor de Kick Off en de vijf bijeenkomsten (inclusief catering en werkbezoeken). Zodra je je aanmeld bij een van de leden van de organisatie krijg je een mail met daarin de bevestiging en de uitnodiging voor de Kick Off.