Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass ‘De kracht van niet-weten/werken met de onderstroom’

25 maart van 16:00 tot 20:00

online Masterclass door Louis Steeman met als titel: ‘De kracht van het niet-weten/ werken met de onderstroom’.

Masterclass voor deelnemers en andere geïnteresseerden

De kracht van niet-weten-werken- met de onderstroom

Het onderwijs beweegt zich in snel tempo van aanbodgericht traditioneel onderwijs naar ‘ontwikkelingsgericht onderwijs’.

Het is een ware transformatie: in dat onderwijs is de leerling geen object in een onderwijsprogramma maar eigenaar van zijn eigen ontwikkeling. Niet-weten en een open houding naar het nog onbekende creëert ruimte voor ontwikkeling.Klassiek ingerichte onderwijsorganisaties zijn echter ongeschikt voor ontwikkelingsgericht onderwijs en leiderschapsstijlen die voorheen succesvol waren voldoen niet meer.Dat roept de vraag op hoe dan wél leiding te geven in deze transformatie en wat dat betekent voor de inrichting van de organisatie. Een van de kritische succesfactoren is leiding weten te geven in de onderstroom. Daarbij spelen leraren en leerlingen een transformerende rol.

In deze masterclass neemt Louis Steeman je mee in de onderstroom in een organisatie: een ongrijpbare rivier van oud zeer en vaste denk- en gedragspatronen. Een bedding van onrust en onvrede in je team. Maar ook: een meewerkende kracht, een bron van inspiratie, eigenaarschap en betrokkenheid. Louis Steeman wijst je de weg hoe het anders kan. Je krijgt inzichten en praktische handreikingen hoe te bewegen naar een gezond organisatiesysteem. Dat is een organisatie die zich ontwikkelt tot een gemeenschap waarin mensen en teams zich gesteund weten om een betekenisvolle bijdrage te leveren. Deze organisaties zijn vitaal en hebben een eigen aansprekende identiteit.

Louis Steeman is een ervaren interim-leidinggevende, trainer, coach en procesbegeleider in onderwijsorganisaties en heeft ruime ervaring met systemisch werk. Louis Steeman ontwikkelde het concept ‘ontwikkelingsgericht leiderschap’. Deze vorm van leiderschap is er specifiek op gericht de onderstroom in de organisatie/ cultuur te verbinden met de onderwijskundige en organisatorische ontwikkelingen van de school. In mei 2019 verscheen zijn boek: ‘De kracht van niet-weten, ruimte voor ontwikkeling’. Over leiderschap in tijden van transformatie.

De Masterclass wordt gegeven op donderdag 25 maart 2021

start: 16:00 uur met een plenair deel dat voor iedereen toegankelijk is. Duur van het plenaire deel is +- 45-60 minuten

Aanmelden kan tot en met 24 maart 2021

Deelnemers aan de leergangen hebben voorrang voor de masterclass.

Formulier aanmelding Masterclass 'De kracht van niet weten/werken met de onderstroom' door Louis Steeman

Datum: 25 maart 2021 Tijd: 16:00 uur Locatie: online

Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
16:00 tot 20:00